LAPALUX LIVE

LAPALUX LIVE

02.11.2017 0 keen_user

Британският изпълнител LAPALUX идва за първото си лайв шоу в София, като датата е част от европейското му турне Ruinism!

Стюарт Хауърд, познат и с артистичния си псевдоним Lapalux, е най-дългогодишния и креативен продуцент на Brainfeeder. След като през 2010г. изпраща кратък имейл до Flying Lotus, собственик на Brainfeeder и култов титан в електронната музика, Lapalux подписва договор и в последствие издава редица EP-та и ремикси за изпълнители като Bonobo, Andreya Triana и Lianne La Havas, преди да издаде цялостен собствен албум “Nostalgic”, година по-късно.
Признанието, което Lapalux получава още в самото начало на своята кариера, свидетелства за таланта му на продуцент и изпълнител от авангарда на електронната музика.

Lapalux започва да прави музика в Есекс, още съвсем млад, където на 11г. с китарата си изгражда нестандартния си начин на композиране. Така, вместо да свири мелодии, той започва да записва отделни звуци манипулирайки, миксирайки и създавайки звукови ефекти. Този подход предопределил инстинктивното начало и изобретателност, които очертават неговото звучене и до днес.

За Lapalux, чийто наслоени звуци и изразени барабанни тоналности създават представата за една стриктна прецизност, това е интутивен процес и импровизация, метод, който му служи добре, когато озвучава филми и танцови театрални спектакли. Съвсем наскоро той композира музиката за “ABSENT“, спектакъл създаден от колектива „dreamthinkspeak“ със съдействието на филмовия фестивал „LIFT“. Малко по-късно създава и музиката на спектакъла „Depart”. Изпълнители на представлението, поставено в гробище в източен Лондон, преминават под меланхоличната и разлагаща се музика на Lapalux, която по-късно ще се превърне в третия му албум “Ruinism”.

Репутацията на „Lapalux“ в арт сцената, обширните му турнета и изпълнения на световно известни фестивали като Sonar и Field Day са привлекли вниманието, както на фенове, така и на критици от световна класа. Първите му два албума – “Nostalgic” и ”Lushmore“ са напълно разпродадени още при издаването им, а многомилионните пускания в „Spotify“, както и множеството радио миксове, продължават да тласкат кариерата му напред и НАГОРЕ!